Skip to content
6 jun 14

Plugins Updaten

door Doede
WordPress

Als je net aan de slag bent met WordPress of als je WordPress vooral hebt gebruikt voor het schrijven van teksten en bloggen in het algemeen zul je wellicht nog niet veel te maken gehad met het bijhouden van WordPress qua updates en het installeren van plugins. Wellicht heb je zelfs geen admin account dus zag je die opties niet in de backend.

Updaten verouderde plugins

In deze handleiding zullen we ons bezig houden met het upgraden van de plugins. Het updaten van WordPress zelf is min of meer hetzelfde maar daar hebben we het een andere keer over.

Admin Account

Als je zaken wil doen als WordPress updaten, plugins updaten of het aanmaken van nieuwe gebruikers, heb je voldoende privileges nodig. Dat wil zeggen dat je een admin account nodig hebt. De meeste klanten van ons krijgen die ook. Dit zodat ze hun site zelf up kunnen daten. Onze ervaring is dat dit niet erg vaak wordt gedaan omdat men dit lastig vindt. Voor ons is dit een fluitje van een cent dus email ons als we je hiermee kunnen helpen.

Backup

De gouden regel is dat je zaken altijd eerst backtupt. Dit doen wij met BackupBuddy, een geweldige plugins voor complete backups met optie deze lokaal of op een andere plek zoals DropBox op te slaan. Maar zijn ook simpele gratis opties. Zie daarover deze post.

Update proces

Om zaken up te daten moet je eerst inloggen in de backend. De link daarvoor is altijd site.nl/wp-login.php . Daar kun je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Na inloggen kom je uit op de Dashboard zoals je dat gewend bent. Daar aangekomen ga je naar:

dashboard > updates

of je klikt op recycleachtige icoontje in de balk bovenaan naast de titel can je site. Daar aangekomen kun je selecteren welke plugins je wil updaten of ze allemaal in een keer aankruisen en dan updaten.

WordPress bijwerken

Je zult zien dat je hier ook WordPress zelf kunt updaten als er een update is, maar daar hebben we het al eerder een keer over gehad en gaan we nu niet op in. Als je er een of meerdere heb geselecteerd hebt en klikt op update zul je netjes zien welke plugin aan het updaten is en wanneer deze klaar is.

Na de update(s) of upgrade(s) kun je terug naar het updatescherm en andere updates uitvoeren zoals het updaten van de WordPress themes, WordPress zelf en thema’s van andere developers.

Video tutorial bijwerken plugins

*Featured Image link http://farm3.static.flickr.com/2537/3730930942_1b6835eef7.jpg / http://www.speedofcreativity.org/

28 mei 14

WordPress kan geen beveiligde verbinding maken

door Doede

We krijgen de laatste tijd veel meldingen dat klanten bij het updaten van hun site deze errors zien:

<b>Warning</b>: Er is een onverwachte fout opgetreden. Er kan iets mis zijn met WordPress.org of de server configuratie.</pre>
<pre>Als dit probleem blijft aanhouden vraag dan in het <a href="http://nl.forums.wordpress.org/">forum</a> om hulp. (WordPress kon geen beveiligde verbinding maken
met WordPress.org. Neem alstublieft contact op met de server beheerder.) in
 <b>/var/www/vhosts/site.nl/httpdocs/wp-includes/update.php</b> on line <b>119</b>

Lees het volledige artikel…

31 dec 12

Spetterende wensen voor 2013!

door Doede

14 jul 12

Nivo Slider met Custom Post Type

door Doede

Ik ben al een hele poos met een nieuw thema bezig geweest op Github. Dit wordt een nieuw framewerk dat we zullen gebruiken voor Doede.net en voor Imagewize. In dit thema heb ik onlangs een slider gezet die op basis van de scripts van de alom bekende Nivo Slider afbeeldingen met ondertiteling laadt en slide. In deze post zal ik uitleggen hoe je zo’n coole slider in je eigen thema kan integreren.

Lees het volledige artikel…

10 nov 11

Extra beveiliging met HTTP Authenticatie

door Doede
Apache

De meest zullen al mijn algemene blogpost over WordPress beveiliging gelezen hebben en zaken goed beveiligd hebben. Maar zijn altijd extra opties voor de paranoïden onder ons. Opties die net even iets nerdier en ietwat minder gebruiksvriendelijk zijn. We hebben het in dit geval over http authenticatie van de wp-admin map.

Lees het volledige artikel…

4 okt 11

Preloaden Afbeeldingen met jQuery

door Doede
Speedy Gonzales

Als je afbeeldingen van tevoren geladen wil hebben zoals hover afbeeldingen voor een menu bijvoorbeeld en als je dit cross browser wil werkende hebben is jQuery en Google je vriend. jQuery helpt je als uitstekende JavaScript bibliotheek en deze kan via Google als CDN geladen worden zodat je site weer een HTTP request minder heeft en dus sneller kan laden.

Lees het volledige artikel…

3 okt 11

PDF toevoegen aan Bericht

door Doede

Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe je een pdf document kan toevoegen aan een WordPress post. Als je in WordPress een pdf upload kun je een link ernaartoe toevoegen aan je post en dat weergeven. Dit was altijd al mogelijk in WordPress alleen is het wellicht iets minder voor de hand liggend. Gewoon met de media uploader het bestand uploaden en de link ernaartoe invoegen.

Lees het volledige artikel…

3 okt 11

Gehackte WordPress Site opruimen:: Updated

door Doede
Gehackt

Je WordPress website is gehackt en je bent er net achter gekomen of vervelender, je hebt net een bericht gehad van je hoster of nog erger je klant dat je site spam weergeeft. Voordat je het weet wordt je site (deels) door je hoster geblokkeerd en of door Google op de zwarte lijst gezet. Hier moet je natuurlijk zo spoedig mogelijk wat aan doen! Maar wat? In dit uitgebreider artikel gaan we verder in op deze zaken die we hier eerder kort bespraken.

Lees het volledige artikel…

27 sep 11

Verwijderen WP Re-Captcha Error

door Doede

Op pagina’s waar geen reactieformulieren of andere formulieren worden geladen veroorzaakt de WP-re-CAPTCHA plugin een JavaScript error. Lees het volledige artikel…

21 jun 11

WordPress Bulletproof maken

door Doede

Ik zie het vaak genoeg gebeuren. Een klant of een algemene WordPress gebruiker stuurt ons een paniekemail of schrijft een draadje op het WordPress support forum met veel uitroeptekens en hoofdletters op WordPress.org waarin wordt gemeld dat zijn of haar website is gehackt en dat de website platligt danwel veel spam weergeeft. men is vaak kwaad of in paniek en de vraag is natuurlijk wat er gedaan kan worden om alles weer terug te draaien. In dit artikel zullen we een aantal preventiemogelijkheden doornemen en een aantal manieren om spam of hacksporen op te sporen en te verwijderen. Lees het volledige artikel…