Skip to content

Google, deze pagina is verhuisd

Om ervoor te zorgen dat een bepaalde pagina na verhuizing haar ranking in Google niet verliest is het belangrijk Google een “verhuisbericht” te sturen. Google moet namelijk z.s.m. weten waar die pagina heen is gegaan zodat de post (http header requests) naar het juiste adres gaan.

De beste methode – .htaccess

De beste methode hiervoor is het gebruik maken van de .htaccess ,die WordPress gebruikers met permalinks aan in de root hebben staan. In de .htaccess kun je een zogenaamde redirect aanmaken om Google en andere bezoekers naar de nieuwe locatie door te sluizen. Open het bestand in je favoriete text editor (Gedit, Notepad++, enzovoorts) en ga naar de laatste regel. Enter eenmaal om een regel over te slaan en plak daar de volgende dummy data:


### Redirect van oude pagina naar nieuwe pagina

Redirect 301 /pad/naar/pagina.html http://www.domain.nl/pagina-nieuw.html

Uitleg

Redirect 301 geeft aan dat er een permanente verhuizing heeft plaatsgevonden. Dan volgt de oude locatie “/pad/naar/pagina.htm” die je moet vervangen met de juiste locatie van de oude pagina. Geen volledige url invullen, maar het pad vanaf de root beginnende met een / ! En dan vervolgens de complete url naar de nieuwe locatie. Vevang “http://www.domain.nl/pagina-nieuw.html” in de dummy tekst met de juiste url. Zorg dat er een spatie tussen de oude en nieuwe locatie zit. Et voila! Google en andere bezoekers zullen netjes worden doorgestuurd.

NB Ranking kan tijdelijk zakken, maar zal weer zich weer herstellen

Bronnen

http://httpd.apache.org/docs/current/mod/mod_alias.html#redirect

Feedback wordt gewaardeerd!

Gepubliceerd door Doede op vrijdag 27 augustus 2010

Van → Apache, Development, Home

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*