Artis en mijn bubbel

Artis en mijn bubbel

Artis is niet alleen interessant om de dieren en de natuur, maar ook om mensen van buiten mijn bubbel in het echt tegen te komen. ‘RYAN GA DAAR WEG. RYAN! RYAN! RYAN KAPPEN OF IK BEL JE MOEDER.’ ‘GERMAINE, HIER MET DIE TAS. MOET IK BOOS WORDEN?!’ ‘GIANNI NIET DAAR, NIET DAAR KOM TERUG. OK IK BEN HET GDVRDMME ZAT. WE GAAN NAAR HUIS. VOLGENDE KEER GEEN FEESTJE HIER, DAS GEWOON JOUW SCHULD’.

Ik hou intens van mijn bubbel.

Spelonken van Cyberspace

Comfortzone, dat is waar ik het liefst wil zijn, maar er uit komen levert veel meer op. Vreugde, verdriet en alles daartussen. Vandaag ging ik van m’n gebaande paden af en dook een spelonk in waar ik eigenlijk niet heen wilde. Toch gedaan en ik ontdekte een pareltje. Muziek in dit geval, hoe mooi. Vreugde en verdriet gecombineerd, maar zo mooi. Ik geef U, mijn waarde lezer: Ibrahim Maalouf en True sorry:

Helpende beroepen…

Helpende beroepen...

Bij het afscheid van mijn oma, speechte mijn tante. Ze roemde haar moeder omdat al haar kinderen een hulpverlenend beroep hadden gekozen. Die opmerking is altijd bij me blijven hangen, want hoe kan dat. Natuurlijk komt dat door opvoeding, maar hoe stuur je iemand naar een helpend beroep (arts, psycholoog etc). Vandaag heb ik het antwoord gelezen in “Het drama van het begaafde kind” wat mij werd aangeraden door mijn wijze coach.

“Helpende beroepen…” verder lezen

Heb je nog halogeen- of gloeilampen???

Heb je nog halogeen- of gloeilampen???

Op de gang heb ik een leuke lamp hangen, toen een van de peertjes (halogeen) stuk ging, kocht ik een nieuwe bij de Appie. Het gloei-type is deel van het ontwerp, dus witte leds er in schroeven is lelijk. N, van wie ik de lamp heb gekregen, vertelde me dat er nu ook leds zijn die lijken op ouderwetse peertjes. Met een led-calculator rekende ik ff snel uit of het de moeite zou zijn. Dat is het zeker.

De aanschaf van vijf led-lampen heb ik er binnen vier maanden uit en daarna bespaar ik ongeveer €50 per jaar op de energierekening. Gauw besteld bij Ledlampenkopen en besparen maar. Ik moet besparen op stroom. De verhuurder van mijn huis heeft in al haar wijsheid de afwasmachine naast de diepvries geplaatst. Bij elke wasbeurt krijgt de slimme meter de volle laag omdat de diepvries op vol vermogen gaat.

Gewoon waar je bij staat…

De dag zit er op, je stapt in de lift. Je eigen en nog een andere leidinggevende stappen ook in. Op weg naar beneden bespreekt jouw leidinggevende uitgebreid jouw werk van die dag, langs jou heen.

“Hij heeft vanochtend een uitstekende presentatie gegeven, maar kon de kritiek van z’n collega’s echt slecht hebben. ’s Middags hattie de pest er in, dus maar even bij me op kantoor geroepen. Na een goed gesprek ging het op zich wel weer, maar ja, laten we morgen maar weer eens kijken hoe het gaat.

Ding dong, we zijn beneden en de leidinggevenden zeggen je vriendelijk gedag, tot morgen. Herkenbaar? “Gewoon waar je bij staat…” verder lezen

Missen

Missen

Bij het naar bed gaan vraagt zoon BV (bijna 3 jaar): “Mist mama mij?” We zijn 1,5 jaar geleden gescheiden. “Ik weet zeker dat mama je mist B”. “Ik mis haar ook”. Stilte. “Papa, mis je X?” Iemand van wie ik hield en die ik onlangs verloren heb, maar waarover ik het met hem helemaal niet gehad heb. “Ja, B. Ik mis haar”. Don’t get fooled, kabouters weten alles.

Naaktslakken eenvoudig bestrijden

Naaktslakken eenvoudig bestrijden

Toen de naaktslakken langzamerhand mijn tuin veroverde deze lente, zag ik dat schouderophalend aan. Ik moestuinier in bakken op poten, hoog boven het maaiveld, geen naaktslak die zich er waagt. Echter, toen op een ochtend een gore slijmerd lag te tukken in de vrachtwagen van mijn zoon, moest ik dat wel opvatten als een regelrechte oorlogsverklaring. “Naaktslakken eenvoudig bestrijden” verder lezen

Elektrisch foutparkeren

Elektrisch foutparkeren

Het is al treurig genoeg dat Amsterdam verworden is tot een stad waar (mn in het centrum) de welbedeelden rustig met de auto kunnen rondtoeren. Parkeren is voor de minder draagkrachtigen onbetaalbaar geworden. Daarbovenop zijn er – voor wie dat betalen kan – gratis parkeerplaatsen beschikbaar waar de elektrische auto geparkeerd kan worden. Zo’n auto moet je wel kunnen betalen, begint bij 40 duizend ongeveer, maar dan krijg je wel heel veel terug van de overheid. Via allerlei subsidieregelingen. Tuurlijk, ik snap ook wel dat een nieuwe ontwikkeling ergens moet beginnen. Met de introductie van de benzineauto zal het niet anders zijn geweest. Maar er liggen duidelijk kansen voor de zo socialistische hoofdstad. “Elektrisch foutparkeren” verder lezen

Trots op den Duivels

Trots op den Duivels

Uitermate veel huizen en auto’s zijn uitgedost met de Belgische driekleur. Ik vermoed ook dat daar waar op normale dagen de Vlaamsche Leeuw wappert, nu de nationale vlag hangt. Bijna niemand heeft een vlaggestok, laat staan een mast. Dat deert niet, de lappen hangen gewoon uit het raam. Kleine vlaggetjes op de auto en ook de buitenspiegels worden in het zwart-geel-rood ingepakt. “Trots op den Duivels” verder lezen