Dit leest niemand

Vroeger…

mei 2016
M D W D V Z Z
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Elektrisch foutparkeren

Elektrisch foutparkeren

Het is al treurig genoeg dat Amsterdam verworden is tot een stad waar (mn in het centrum) de welbedeelden rustig met de auto kunnen rondtoeren. Parkeren is voor de minder draagkrachtigen onbetaalbaar geworden. Daarbovenop zijn er – voor wie dat betalen kan – gratis parkeerplaatsen beschikbaar waar de elektrische auto geparkeerd kan worden. Zo’n auto moet je wel kunnen betalen, begint bij 40 duizend ongeveer, maar dan krijg je wel heel veel terug van de overheid. Via allerlei subsidieregelingen. Tuurlijk, ik snap ook wel dat een nieuwe ontwikkeling ergens moet beginnen. Met de introductie van de benzineauto zal het niet anders zijn geweest. Maar er liggen duidelijk kansen voor de zo socialistische hoofdstad. Lees hier verder….→

Trots op den Duivels

Trots op den Duivels

Uitermate veel huizen en auto’s zijn uitgedost met de Belgische driekleur. Ik vermoed ook dat daar waar op normale dagen de Vlaamsche Leeuw wappert, nu de nationale vlag hangt. Bijna niemand heeft een vlaggestok, laat staan een mast. Dat deert niet, de lappen hangen gewoon uit het raam. Kleine vlaggetjes op de auto en ook de buitenspiegels worden in het zwart-geel-rood ingepakt. Lees hier verder….→

Planten winterklaar

Volgens mij word ik volwassen en is er orde in mijn leven. Dat komt ook omdat Koning Winter waarschijnlijk skiën is in Oostenrijk. Voor het eerst in mij leven heb ik mijn potplanten eerder toegedekt dan dat de vorst intrad. Ik heb er een zeer voldaan gevoel over.

De planten heb ik nu met plastic afgedekt zodat ze geen water meer krijgen, van de regen. Ze hebben het water niet nodig en al het water wat er in zit bevriest. Minder water is beter.

Binnenkort koop ik doorzichtige golfplaten en een 0-graden kacheltje. Zodra het gaat vriezen kunnen de olijf, de buzus, de den, de oleanders, de geranium de schuur in.

Tag #goedgeregeld voor de plantjes 🙂

Automatische concepten

Die Toten Hosen zijn mijn punkhelden, zonder twijfel. Maar nu kwam ik een video tegen die alles laat zien wat die Toten Hosen zijn. Punk, hard, gevoelig, maar ook een waanzinnig publiek. Ik mocht er al eens tussen staan. De Melkweg of Paradiso die ze binnenhaalt, krijgt een kus. Op Rock am Ring, een festival, vindt Campino, met gebroken been, dat het zonde is dat ze maar een paar nummers kunnen spelen. “Jullie verdienen een totaalprogramma, toch?” Dit is de toegift.

Nuon stadswarmte aanvragen

Nuon stadswarmte aanvragen

Een verhuizing heeft heel wat voeten in aarde. Inpakken, sjouwen, nog meer sjouwen, uitpakken. En natuurlijk voor het nieuwe huis de energieleveranciers kiezen. Mijn keuze voor elektriciteit is gemakkelijk, dat wordt Greenchoice. Zo’n beetje de enige die vanaf uur 0 (toen de markt open ging) 100% schone energie levert. Bovendien krijg je daar iemand aan de telefoon die je helpt als er iets is. In het nieuwe huis is een stadswarmte-installatie, daarvoor kun je geen leverancier kiezen. Waarom dat niet kan, is me nog steeds een raadsel.

Nu goed, Greenchoice was snel geregeld via internet. Een googleactie op Nuon+stadswarmte bracht me op de pagina www.nuon.nl/energie/stadswarmte. Op die site staat nergens (NERGENS!) hoe je je moet aanmelden. Sterker, er staat: U kunt niet voor stadswarmte kiezen. Maar dat wist ik al he… Nu goed, ik dacht, dan komen ze maar naar mij. Totdat ik een op-hoge-poten-brief van Liander (vroeger heette dat Nuon) kreeg. Dat is de netwerkbeheerder en die controleren blijkbaar of je niet stiekem warmte lurkt. Dus ik dacht, laat ik die warmteafdeling van Nuon eens bellen. Lees hier verder….→

Wonderen in de Zomer v A: Wunderkammer

Wonderen in de Zomer v A: Wunderkammer

Het is Zomer van Antwerpen, vanuit het Zuiderterras loopt de Schelde strak over in de -even zo grauwe- lucht. Regen regen regen. Zelfs in de Zomerbar (let op de link, zelfs de organisatie is zomber over de zomer). Maar we kunnen schuilen, in de grote circustent. Vriendin T. heeft deze voorstelling uitgekozen en ik heb het programma boekje wel gelezen, maar verwacht er niet veel van.

Later moet ik daaraan terug denken, waarom verwachtte ik er niet veel van? Nu ik het teruglees staat het uitstekend beschreven. Ik denk dat ik bedorven ben door De Parade, het Over het IJ-festival en dies meer. Daar staat in de aankondigingen standaard beschreven dat het ‘nooit gezien’, ‘sexy’, ‘hilarisch’ en ‘bizar’ is. En dan ben je er geweest en dan denk je ‘mwaaahhhhh’. In de NRC stond afgelopen week een artikel dat er een poster van Tygo Gernandt bij een voorstelling op de Parade hangt. Hij speelt er niet in mee, maar de uitbater vond dat beter ‘mensen trekken’.

Lees hier verder….→

Sezer, still going...

Sezer, still going...

Potverdrie, terugkijkend in m’n Journal zie ik dat de laatste keer dat ik over Sezer vertelde op zijn verjaardag was. Dat is meer dan een half jaar geleden. Is er dan niets gebeurd? Jawel, hij is almaar slechter geworden. Misschien is het daarom dat ik geen blogs heb geschreven, het is niet leuk om te vertellen. Daarnaast heb ik sowieso niet veel op ’t Journal geschreven. Dat lijkt me een beter verklaring, want zo heel slecht gaat het nog niet. ‘Naar omstandigheden wel’ zou mijn oude vader zeggen.

In oktober zijn we dus begonnen met anabolen steroïde en bovendien met rauw vlees in combinatie met trainen. Deze ‘behandelingen’ hebben geen windeieren gelegd. Sezer kan nog steeds, ondanks de alles lamleggende ziekte, heel behoorlijk meekomen.

Ik heb me altijd voorgenomen om een kleine hond erbij te nemen als Sezer zes of zeven jaar oud zou zijn. Dat is er toen niet van gekomen. Nu kwam het er wel van, we dachten Sezer er afleiding mee te bezorgen, een speelmaatje te geven. Lees hier verder….→

Betere PDF viewer dan Adobe

Betere PDF viewer dan Adobe

Steeds meer mensen versturen hun documenten als PDF (portable document format). Terecht trouwens, want een pdf behoudt altijd z’n opmaak, hoe het ook geopend wordt. In tegenstelling tot Writer of Word documenten die er op een Apple toch weer anders uitzien dan op een Windoos of een Android. Daarnaast kunnen pdf niet (gemakkelijk) veranderd worden, dus voor facturen is het ook handig.

Maar… iedereen schijnt te denken dat je om zo’n pdf te openen – altijd Adobe Reader nodig hebt. Niets is minder waar, er zijn talloze readers (pdf viewers). En vele zijn veel beter dan die van Adobe. De Reader van Adobe is log, groot, traag en vooral oneindig irritant met talloze updates die ook weer veel te groot zijn.

Ik heb gekozen voor een Open Source viewer, namelijk de Evince Document Viewer 2.30.3. Een heel fijn programaatje dat in een oogwenk de pdf op het scherm tovert. Schattig klein ook bungelt hij onderaan de lijst met geheugenverbruikers. Een probleempje was echter dat met het verwijderen van Adobe Reader de voorbeelden verdwenen. In Windows 7 (64-bits) kan ik in de verkenner een voorbeeld van een bestand zien, plaatjes, foto’s, filmpjes, documenten etc. Dat is handig, dan hoef je het document niet altijd te openen.

Maar na verwijdering van Adobe Reader en installatie van Evince was dat dus verdwenen. Daarom heb ik net ook Foxit PDF Preview Handler geïnstalleerd, werkt perfect en nog steeds is het geheugenverbruik van de twee programmaatjes samen een keer of twintig kleiner dan Adobe Reader in ruststand. Dat is sowieso fijn, maar op een minilaptop helemaal.

Standaard wachtwoord DDS Zyxel

Standaard wachtwoord DDS Zyxel

Na een half uur combinaties proberen en zoeken op internet had ik het eindelijk gevonden, het standaardwachtwoord voor een Zyxel P-660h-d1 van DDS (De Digitale Stad).

Normaal gesproken is het wachtwoord voor het ding 1234, zo was het ook bij Demon. Maar DDS wil niet dat mensen klooien aan het apparaat voordat ze zijn ‘opgeleverd’. Daarom geeft DDS de Zyxel een ander wachtwoord.

Natuurlijk had ik het standaardwachtwoord aangepast, maar na een harde reset komt het DDS wachtwoord natuurlijk weer terug.

Dus hier voor eens en voor altijd, te bereiken via http://192.168.1.1: dds1234!

Mocht je hier, net als ik hard naar gezocht hebben, ik hoop dat je er iets aan hebt! Succes.

Minder stroom gebruiken: kul

Minder stroom gebruiken: kul

Sinds een tijdje zit ik bij een nogal duurzame bank, dat vind ik belangrijk. Ik wil niet bij een bank die miljoenen spendeert aan bonussen, de hand ophoudt bij ons of bestaat uit klantonvriendelijke boeren. Maar bovenal wil ik niet dat mijn geld wordt ingezet voor kernenergie, wapens of andere troep die deze wereld verpest. Liever zie ik dat m’n zuurverdiende centen gebruikt worden om ‘groene’ projecten te financieren zodat we nog een tijdje met deze globe voort kunnen. Ik zit dus bij de Triodos. De ASN heb ik niet gekozen, dat is een volle dochter van SNS die ook weer in bovenstaand rijtje thuishoort, maar Lees hier verder….→