Skip to content

Google Analytics voor Website bezoekers statistieken

Doede.net gebruikt al geruime tijd Google Analytics voor de analyse van de bezoekers op www.doede.net. Dit voor het bekijken van het bezoekersgedrag op Doede.net en dus vann vitaal belang voor de zoek machine optimalisatie of SEO van onze website.
Voorheen gebruikten we alleen maar een lokaal statistieken programma om de bezoekers en hun gedrag bij te houden. Dit is een WordPress specifiek statistieken programma, de Counterize plugin. Dit programma bleek uiteindelijk aanzienlijk minder krachtig c.q. uitgebreid te zijn dan Google Analytics. Erg goed voor basis zaken, maar heb je meer nodige voor een nauwkeurigere analyse voor search engine optimization (seo) dan is Google Analytics beter.
Daarom kunnen we ook iedereen, die niet geld willen steken in een custom made statistieken programma, aanraden Google Analytics toe te voegen als tool om bezoekers van websites en hun specifieke gedrag bij te houden.

Waarom Google Analytics op uw website?

 • Gratis: Google Analytics (GA) is gratis
 • Grafieken voor weergave van de verzamelde geven hetgeen goed helpt bij het visualiseren van het verkeer op uw website. Een grafiek voor unieke bezoekers of hits per pagina bijvoorbeeld

  Grafiek Google Analytics

  Grafiek Google Analytics

 • Key words die zijn gebruikt voor het vinden van de site
 • Browserkeuze Welke browser gebruikt uw bezoeker? Firefox, Internet Explorer, Safari? Dit is vooral van belang om bij te houden in welke browser goede weergave van vitaal belang isbrowsers-google-analytics
 • Loyaliteit Wie bleef  lang op deze of gene pagina en wie kwam terug? Pagina’s waar men kort blijft moeten klaarblijkelijk aangepast c.q. verbeterd worden.
 • Wereldkaart Grafische en aanklikbare wereldkaart met weergave van de afkomst van bezoekers

  Stuk van de wereldkaart met afkomst bezoekers

  Stuk van de wereldkaart met afkomst bezoekers

 • Bounce rate of weigeringspercentage Wie bleef er wel en niet lang op de website? Een grote bounce rate op de site of pagina geeft aan dat men op conten uitkwam die niet interesant werd gevonden of er niet goed uitzag

Hoe start u Google Analytics op?

 • Google account aanmaken als u die nog niet heeft. Klik hier
 • Als uw een Google account heeft kunt u u hier aanmelden om Analytics op te started
 • Eenmaal aangemeld kunt u een website opgeven
 • Op uw website zul u een stuk code moeten plaatsen. Dit moet net voor de </body> tag geplaatst worden
 • Nu is het een kwestie van ongeveer 24 uur wachten voordat u statistieken krijgt
 • NB Sites gebaseerd op WordPress hebben de </body> tag in de footer staan die op iedere pagina wordt weergegeven. Zo kan G Analytics alle pagina’s bijhouden. Heeft u dit niet dan zal de code op iedere pagina toegevoegd moeten worden!

Kortom, genoeg redenen om Google Analytics op te proef te nemen vindt u niet? Makkelijk op te zetten en zeeer nuttig voor het bijhouden van bezoekersaantallen, bezoekersgedrag en analyse van zwakke en goede kanten van uw website. Probeer het eens zouden we zeggen!

Gepubliceerd door Doede op vrijdag 29 mei 2009

Van → SEO, Statistieken

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*