Skip to content

Links toevoegen in een bericht of pagina in WordPress

Videohandleiding aanmaken koppelingen in een WordPress pagina of bericht

In deze Doede.net videohandleiding laten we zien hoe je in WordPress d.m.v. de tinymce teks editor op pagina’s en berichten linken kan maken. Dit gaat zowel om linken (= koppelingen) naar interne zowel als externe pagina’s en of websites. In de WordPress Dashboard kies je eerst het bericht of pagina waarin je binnen de tekst een link wil aanmaken. Dit kan een link zijn die functioneert als “lees verder” en naar een andere pagina binnen de website linkt, maar het kan natuurlijk ook een link zijn die gaat naar een andere website.

WordPress dashboard

We beginnen door in te loggen in WordPress op http://www.mijndomain.nl/wp-login.php . ls we ingelogd zijn gaan we naar berichten of pagina’s. Daar openen we een bestaand bericht of bestaande pagina of creëren een nieuwe. Om inhoud toe te voegen typen we zaken binnen het tekstvak van de tinymce tekstverwerker.

Link maken

We kunnen een zin, alinea of woord selecteren en op koppeling klikken in het menu om er een link van te maken. De koppeling die je daar invult is de daadwerkelijke link naar de pagina in kwestie en begint met http:// . Voorbeeld van een koppeling: http://doede.net .

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

Gepubliceerd door Doede op donderdag 29 juli 2010
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*