Skip to content

Migratie Cforms II:: Updated

Bij de migratie van het naar onze mening beste formulier generator plugin Cforms II1, naar een andere server of andere locatie op dezelfde serverzijn er een aantal zaken waar aan gedachte moet worden. Zaken die bij een standaard installatie niet aan bod komen.  In dit blog zullen we de extra te ondernemen stappen een voor een doornemen.

NB Maak altijd een backup van je formulieren en site / database voordat je hier aan begint!

Bij de migratie van de plugin en al haar bestanden moeten er twee bestanden aangepast worden zodat de paden daarin naar bepaalde bestanden overeenkomen met de nieuwe locatie waar de plugin wordt gezet. De tweede zaak waaraan gedacht moet worden is dat er een backup van het eerdere aangemaakte formulier in de CformsII configuratie aangemaakt moet worden Dit doe je zodat die weer opnieuw gebruikt kan worden op de nieuwe locatie door deze te importeren.

Aanpassen cforms.js en abspath.php

Na de immigratie moeten er twee bestanden aangepast worden zodat de plugin goed werkt en alle bestanden kan vinden. Dit gaat met om basbath.php waar na installeren van de plugin het absolute pad naar naar de plugin is gegeneerd en het bestand cforms.js waarin het pad naar de AJAX bibliotheek is aangegeven.

Pad naar AJAX bibliotheek

In

/wp-content/plugins/cforms/js/cforms.js 

op regel 19 vind je


var sajax_uri = '/wp-content/plugins/cforms/lib_ajax.php';


het pad daarin moet aangepast worden zodat op de juiste wijze naar de AJAX bibliotheek wijst

Absolute pad

In abspath.php in

/wp-content/plugins/cforms/abspath.php

is er slechts een regel:

<?php $abspath = '/absolute/pad/van/je/server/'; ?>

Deze geeft het absolute pad aan van de webserver. Deze kan ook gevonden worden door een php bestand up te loaden met de volgende code

<?php echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']; ?>

. Als je het bestand – v.b. abspath.php in je favoriete browser — Firefox natuurlijk — zul je het absolute pad aangegeven zien. Niet vergeten dit bestand later weer te verwijderen. Niet iedereen hoeft dit pad te weten!

Cache & deactiveren activeren

Niet vergeten je browsercache en Wp Super Cache’s cache te legen. Anders zie je wijzigingen waarschijnlijk niet. Als zaken erna nog niet goed werken dan even plugin deactiveren en activeren. Dit laatste was bij een migratie onlangs noodzakelijk om AJAX in de CformsII administratie weer aan de praat te krijgen.

1CForms II http://www.deliciousdays.com/cforms-plugin/

Cforms is een krachtige en rijke formulier plugin voor WordPress, die makkelijk geïnstalleerd kan worden met verscheidene AJAX ondersteunde formulieren op welke locatie dan ook op het blog of website. Je kunt zelfs twee Cforms II formulieren op dezelfde (contact) pagina of blog plaatsen

Gepubliceerd door Doede op zondag 15 augustus 2010

Van → plugins, Wordpress

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*