Skip to content

Mislukte Upgrade? :: Updated

Er zijn vele redenen waarom een WordPress upgrade verkeerd kan gaan. En vaak zijn die redenen te wijten aan het niet volgen van de te nemen stappen die WordPress aangeeft. Maar zolang het een test opzet is en of je een backup van de database en bestanden hebt gemaakt en je een paar trucs kent kun je je mislukte opzet vaak snel weer oplossen. We zullen er hier een aantal scenario’s bespreken.

Plugins blazen je site op

Je had wel je site netjes upgegrade, maar niet de plugins en de plugins waren ook niet gedeactiveerd voor de upgrade. Terwijl WordPress dat toch wel meldde. Zodra je naar je site ging zag je een wit scherm des doods. In je log vond je de melding:


PHP Fatal error:  Call to a member function add_rewrite_tag() on a  non-object in  /pad/naar/domein/wp-includes/taxonomy.php  on line 289, referer: http:/www.domein.nl/wp-admin/

of een andere errormelding gerelateerd aan een van de gebruikte plugins.

De beste oplossing is dan om via PHPMyadmin ze te deactiveren en de website opnieuw te laden. In de PHPMyadmin kun je in de WordPress database gaan naar de tabel wp_options. In die tabel vind je rond rij 38 de rij active_plugins. Die aanklikken om te bewerken en aldaar het option_value legen, en de zaken opslaan. Erna zal de website zonder plugins geladen worden. De plugins kun je dan netjes 1 voor 1 upgraden en activeren.

Bron
http://www.stephanmiller.com/deactivate-wordpress-plugins-through-phpmyadmin/

Handmatige uploaden nieuwe bestanden ging mis

Het kan zijn dat een automatische upgrade niet kon en je de zaken via FTP handmatige moet uploaden, maar dat bepaalde bestanden niet meegingen of onderweg corrumpeerde. Dan zul je terstond ofwel een wit scherm te zien krijgen of allemaal errors die verwijzen naar ontbrekende of dus beschadigde bestanden. Oplossing: Alle bestanden nogmaals uploaden en de installatie goed afronden.

Verkeerde upgrade methode

Je upgrade een zeer oude WordPress versie en gebruikte de standaard upgrademethode. Foute boel. Zet backup terug en volg upgradeinstructies voor upgraden van jouw versie hier

Je MySQL of PHP versie is te oud

Je upgrade handmatige naar de laatste WordPress versie en de boel blies op. Je was namelijk vergeten dat jouw server een oudere MySQL of PHP versie gebruikte dan die, die WordPress vereist. WordPress vereisten zijn tegenwoordig:

  • PHP version 5.2.4 of groter (was 4.3)
  • MySQL version 5.0 of groter (was 4.1.2)

Oplossing: Vraag je hoster een upgrade. En mocht dat niet mogelijk zijn… tja dan moet je van hoster veranderen.

Upgrade lukte, maar vast in maintenance mode

Je upgrade ging zover je zag prima, maar erna blijft je site op maintenance mode staan met de boodschap


"Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute."

Probeer dan het bestand .maintenance in je root te verwijderen. Dat werkt vaak. Mocht dat niet helpen, zet dan alle plugins uit zoals eerder was uitgelegd en probeer het weer.

 

Wit scherm na upgrade

Na de upgrade zie je een wit scherm en verder niets. Dit houdt in dat er fatale errors zijn opgestreden en dan je daarom nu het witte scherm des doods ziet. In dit geval moet je de Apache Error logs controleren op fouten en deze fouten herstellen.

Gepubliceerd door Doede op woensdag 1 september 2010
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*