Skip to content

Nivo Slider met Custom Post Type

Ik ben al een hele poos met een nieuw thema bezig geweest op Github. Dit wordt een nieuw framewerk dat we zullen gebruiken voor Doede.net en voor Imagewize. In dit thema heb ik onlangs een slider gezet die op basis van de scripts van de alom bekende Nivo Slider afbeeldingen met ondertiteling laadt en slide. In deze post zal ik uitleggen hoe je zo’n coole slider in je eigen thema kan integreren.

Laden Nivo scrips

We moeten de nodig scripts laden om de slider met de effecten van de Nivo slider te laten werken. Hier is de code ervoor:

De scripts heb ik van Nivo Slider zelf gedownload en geplaatst in scripts/nivoslider.

jQuery is ook nodig, maar deze wordt al door WordPress geladen.

Slider Code

Om de slider zelf te laden is er wat HTML nodig met CSS voor de styling, maar het gaat er hier in eerste instantie om de WP_Queries die de slides de titels moeten laden.

Custom Post Types

Om nu de slider te vullen met content heb moet je een nieuwe custom post type creëren door het toevoegen van de volgende code aan je thema’s functions.php:

Plaatsen Content

Daarmee wordt de custom post type Slides toegevoegd aan het menu in de dashboard. De titel zal de eerste tekst zijn die wordt geladen en de excerpt tekst als tweede. Door middel van het plaatsen van een featured image plaats je afbeeldingen voor die slide.

Gepubliceerd door Doede op zaterdag 14 juli 2012

Van → Wordpress

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*