Skip to content

Plugins Updaten

WordPress

Als je net aan de slag bent met WordPress of als je WordPress vooral hebt gebruikt voor het schrijven van teksten en bloggen in het algemeen zul je wellicht nog niet veel te maken gehad met het bijhouden van WordPress qua updates en het installeren van plugins. Wellicht heb je zelfs geen admin account dus zag je die opties niet in de backend.

Updaten verouderde plugins

In deze handleiding zullen we ons bezig houden met het upgraden van de plugins. Het updaten van WordPress zelf is min of meer hetzelfde maar daar hebben we het een andere keer over.

Admin Account

Als je zaken wil doen als WordPress updaten, plugins updaten of het aanmaken van nieuwe gebruikers, heb je voldoende privileges nodig. Dat wil zeggen dat je een admin account nodig hebt. De meeste klanten van ons krijgen die ook. Dit zodat ze hun site zelf up kunnen daten. Onze ervaring is dat dit niet erg vaak wordt gedaan omdat men dit lastig vindt. Voor ons is dit een fluitje van een cent dus email ons als we je hiermee kunnen helpen.

Backup

De gouden regel is dat je zaken altijd eerst backtupt. Dit doen wij met BackupBuddy, een geweldige plugins voor complete backups met optie deze lokaal of op een andere plek zoals DropBox op te slaan. Maar zijn ook simpele gratis opties. Zie daarover deze post.

Update proces

Om zaken up te daten moet je eerst inloggen in de backend. De link daarvoor is altijd site.nl/wp-login.php . Daar kun je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Na inloggen kom je uit op de Dashboard zoals je dat gewend bent. Daar aangekomen ga je naar:

dashboard > updates

of je klikt op recycleachtige icoontje in de balk bovenaan naast de titel can je site. Daar aangekomen kun je selecteren welke plugins je wil updaten of ze allemaal in een keer aankruisen en dan updaten.

WordPress bijwerken

Je zult zien dat je hier ook WordPress zelf kunt updaten als er een update is, maar daar hebben we het al eerder een keer over gehad en gaan we nu niet op in. Als je er een of meerdere heb geselecteerd hebt en klikt op update zul je netjes zien welke plugin aan het updaten is en wanneer deze klaar is.

Na de update(s) of upgrade(s) kun je terug naar het updatescherm en andere updates uitvoeren zoals het updaten van de WordPress themes, WordPress zelf en thema’s van andere developers.

Video tutorial bijwerken plugins

*Featured Image link http://farm3.static.flickr.com/2537/3730930942_1b6835eef7.jpg / http://www.speedofcreativity.org/

Gepubliceerd door Doede op vrijdag 6 juni 2014
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*