Skip to content

SEO Tip V: De juiste Permalinkstructuur

Hier wederom een snelle tip om je website zoekmachine to optimaliseren en daarmee een betere ranking c.q. vindbaarheid te krijgen in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Een methode om je ranking te boosten is de juiste permalinkstructuur keuze.

Veel WordPress gebruikers nemen de standaard WordPress Permalink structuur:

http://www.domein.nl/jaar/maand/dag/sample-post/ 

of een variatie hiervan met bijvoorbeeld alleen het jaar en de maand. Dit is de verkeerde keuze. de reden hiervoor is heel simpel: keywords (=sleutelwoorden). Als je alleen de datum hebt plus de naam van het bericht heb je minder sleutelwoorden dan je zou kunnen hebben in de url. En minder sleutelwoorden maakt je bericht moeilijker vindbaar en dat willen we natuurlijk niet!

Permalinks op maat

De juiste keuze die je moet maken is deze permalinkstructuur op maat:

/%category%/%postname%/

Met deze keuze heb je de categorie als sleutelwoord en de naam van het bericht. Zo zitten er meer keywords in de url en is je artikel makkelijker te vinden door zoekmachines zoals Google en Ask Jeeves.

Doorverwijzing naar nieuwe urls

De doorverwijzing of 301 redirect naar de berichten met de nieuwe permalink structuur op maat wordt geheel automatisch gedaan door WordPress dus je hoeft je geen zorgen te maken om verlies van verkeer of een daling in de positie van je website.

Op of aanmerkingen? Laat wat van je horen!!

Bronnen

http://yoast.com/articles/wordpress-seo/#permalinks
Joost zijn uitstekende WordPress SEO artikel

Gepubliceerd door Doede op woensdag 8 september 2010
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*