Skip to content

Maak een aanklikbare link van je widget titel

Hoe maak je een link van de WordPress widget kop tekst?

Laatst wilde een klant een aanklikbare link hebben als kop van vier tekst widget op haar WordPress website waarvoor wij de template ontwikkelden.  Normaal gesproken zijn WordPress tekst widgets vrij beperkt. Je kunt een titel kiezen en tekst in het tekst blok plaatsen.

Tekst Widgets

Je kunt wel html aan de tekst toevoegen, maar niet aan de titel. En dat is juist wat wij nodig hebben om de titel om te toveren in een link!

Header wikkelen in een link via functions.php

Om met PHP dit op te lossen kan aardig wat werk zijn en dat is helemaal niet nodig. Er is een eenvoudige oplossing om voor een specifieke tekst widget een kop te maken die verwijst naar een andere pagina of bericht. Dit doe je door in het WordPress functions.php bestand in je WordPress thema een paar wijzigingen door te voeren. Als je er nog geen hebt maak dan een bestand aan met de naam functions.php. Meer informatie over de WordPress functions.php vind je hier (in het Engels). Alle widget ready thema’s hebben echter zo’n bestand en in dat geval hoef je alleen het bestand te wijzigen.

Voorbeeld tekst widget met kop die linkt

Hier een voorbeeld van een widget die zo is aanpast dat de header of kop een link wordt:

register_sidebar(array('name' => 'box boven links',
 'before_widget' => '<li id="%1$s">',
 'after_widget' => '</li>',
 'before_title' => '<h2><a href="./link">',
 'after_title' => '</a></h2>',));

Hier zie je ik in de <h2> een link heb aangebracht die verwijst naar een bepaalde locatie. Dit is een relatieve link. Dus als je het thema naar een andere locatie zet – lees andere host – zal de link nog steeds werken.

De oplossing?

Om te zeggen dat dit de oplossing is willen we niet zeggen. Maar dit is wel de eenvoudigste oplossing zonder veel programmeerwerk. Hopelijk komt WordPress in toekomst met tekst widgets naar voren waarvan de titel en body meer gemanipuleerd kunnen worden. Maar tot die tijd is dit een goede oplossing.

Gepubliceerd door Doede op vrijdag 10 juli 2009

Van → widgets

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*