Skip to content

WordPress gebruikt plotseling oude thema

De afgelopen weken was er iets heel vreemds aan de gang op onze website Doede.net. WordPress gebruikte af en toe om de een of andere reden het standaard of default thema van WordPress: Kubrick

Kubrick WordPress's default thema

Kubrick WordPress's default thema

en niet ons schitterende Doede.net thema. We konden er maar niet achterkomen waarom dit keer op keer gebeurde. Was er een of andere hacker die het leuk vond om op deze wijze zijn kunsten te tonen? Zat er een fout in ons thema waardoor WordPress af en toe terugviel op het default template? We konden er maar niet achter komen.
Totdat ik na Googlen op de website van David Risley terecht kwam die last had gehad van hetzelfde probleem en alles haarfijn had uitgezocht.  De oorzaak zat in de twee WordPress installaties op onze website.  De ene installatie triggert een terugkeer naar het default thema in de andere installatie bij gebruik van dezelfde database.
Wij hadden  1 installatie in /webdesign voor test wekrzaamheden en de hoofd installatie in / of onze root. Zodra iemand de site /webdesign bezocht ging WordPress in de root automatisch over op het default Kubrick thema omdat ons nieuwe thema niet gevonden kon worden in de sub map webdesign op onze server.  Dat klopte ook aangezien ik hem daar ook niet had geplaatst. NB Dit is alleen het geval als je beide installaties dezelfde database gebruiken. De WordPress functie get_template ( ) kijkt in de database welk thema het gekozen thema is en als die niet gevonden kan worden pakt WordPress het default thema erbij.
Er zijn verscheidene oplossingen. De oplossing die wij hebben gebruikt is het verwijderen van de test map. We doen de tests tegenwoordig toch op een andere server. Een tweede optie is om een nieuwe test installatie te doen, maar in een andere database. En de laatste optie is get_template () aan te passen door een stukje code toe te voegen die waarschuwt als er weer een omzet naar default heeft plaatsgevonden. Deze laatste optie vinden wij echter vrij omslachtig. Het beste is na overzet naar de root van je WordPress installatie de oude map te verwijderen.

Gepubliceerd door Doede op woensdag 20 mei 2009

Van → Wordpress

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*