Skip to content

Youtube Video plaatsen op Blog

Youtube Video plaatsen op een WordPress Blog

Met WordPress is het tegenwoordig heel eenvoudig om een Youtube video of een video van een andere website toe te voegen oftewel te embedden op je blog. Dit doe je door gebruik te maken van de ingesloten media of embedded media knop. Dit is de knop in de wysiwyg editor van WordPress met een stuk film als symbool. De knop bevindt zich tussen de gum en het omega symbool in.

Als je op deze knop drukt wordt er een nieuw venster geopend. Daarin kun je de link naar de video alsmede de maten invoeren. Nadat je de zaken op de juiste wijze hebt ingesteld kun je op invoegen drukken en dan zal de video in je post worden geplaatst. Niet vergeten erna de post te publiceren of om in ieder geval een concept op te slaan!

Hier is de uitleg in een video:

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

Gepubliceerd door Doede op vrijdag 18 december 2009
2 Reacties
  1. hoi, vraagje. ik werk op wordpress met rubric, lekker thema voor een fotoblog. nu wil ik youtube-video’s in de zijbalk opnemen, lukt niet. embed-codes poetst ‘ie weg, url wordt in letters en tekens weergegeven. geen beeld. wat te doen?

  2. Je kunt op WordPress.com video’s d.m.v. de Vodpod widget plaatsen in de sidebar. Zie http://en.support.wordpress.com/widgets/vodpod-videos-widget/ . Voor het opstellen van een gratis Vodpod account, die noodzakelijk is om met de widget video’s op blog te tonen kan er hier: http://vodpod.com/site/register een Vodpod account aangemaakt worden. Met vriendelijke groeten, Jasper

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS

*