Wandelen in ontspannen Kiev

Wandelen in ontspannen Kiev

Onbewust had ik een beeld van Kiev en van Oekraïne dat gebaseerd was op Rusland. Maar Oekraïne is anders. In het gidsje stond een wandeling die dichtbij het appartement begon. Dus stappertjes aangedaan en de heuvel op. Automobilisten stopten als we over wilden steken, niemand liep door het rode licht. In het koffietentje hing een ongedwongen sfeer. Laptops en smartphones werden achter gelaten aan tafel als men wat ging bestellen of naar de wc moest. Plotseling moesten we terug naar het appartement, de koffer werd bezorgd. Eindelijk schone kleren.

De wandeling leidde door het Regierungsbezirk naar een park. Het parlement had eenzelfde koepel als de Reichstag. Daarachter een prachtig park waar Kievsky hun zondag al wandelend doorbrachten. Niemand dronk bier, laat staan vodka. In niets deed het denken aan de oosterburen. Of toch, nadat we een superhoog, smal, houten bruggetje overgestoken waren kwamen we bij het ‘vriendschapsband’ monument in de vorm van een parabool. Knetterlelijk en de tijd lijkt rijp om het ding zo snel mogelijk om te smelten, maar wel heel mooi uitzicht over de stad.

Verder langs het prachtige St Michaelsklooster, blauw met gouden koepels. De Sophiakerk met voor de deur een beker met heel grote oren. Lunch bij Walter de Italiaan, want we hadden heimwee naar Rome. Op het Majdan zijn een paar super vette fonteinen die dansen op Queen en andere klassiekers.

We sloten de dag af bij de tent die het midden hield tussen Odessa en Andalucia, heerlijk! Gezellig met stomdronken Engelsen die zongen: Youl neava woooohlk uhloooohn. “Look mate, it doesn’t even taste like vodka, just ice.” “That’s because you took your glass before she could fill it with vodka.”

Eén gedachte over “Wandelen in ontspannen Kiev”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *