Rozen uit Afrika van de Prins

Rozen uit Afrika

De tranen biggelen over m’n wangen, van ontroering, het is niet erg. Ik sta midden in de Appie, dat maakt het toch wel anders. Ik kan het niet helpen.

We kopen nooit bloemen, en al helemaal niet bij de Appie. Aan veel bloemen kleven een lange lijst nadelen. Er wordt veel gif gebruikt. We eten biologisch, waarom zou ik dan met bloemen gif in huis halen. Natuurlijk, bloemen zijn fantastisch, ze maken je blij. Dus zaaien we ze met massa’s in de tuin. Heerlijk.

Hoewel we in een bloemenland leven, ik kom zelfs uit de bloemenstad bij uitstek, komen de bloemen van de Appie helemaal uit Afrika gevlogen. Nergens wordt gespecificeerd van welk land, daar moet ik wel om gniffelen. Ik moet denken aan Africa is a country, geweldige website. De arbeidsomstandigheden op de ‘Afrikaanse’ bloemenboerderijen, nou goed, behoeven weinig uitleg. En dan in het vliegtuig hierheen….

Noem me een zeikerd, ik koop ze niet.

We lopen de Ap binnen, kleine Prins B gaat een karretje halen en komt terug rennen. “Papa, de bloemen zijn maar een Euro.” De Ap heeft veel te veel bloemen ingeslagen in deze vakantieperiode en gooit de hele boel in de ramsj. Ik kijk blijkbaar moeilijk.

Prins B: “Pap, ik weet dat je ze niet wil, maar nu is het echt zonde, als wij ze niet kopen gaan ze dood zonder dat ze voor iemand iets betekend hebben.” “Ik wil graag een mooie bos voor jou kopen, dan kan je aan me denken als ik overmorgen op vakantie ga, dan hoef je me minder te missen.

Roze vind je mooi toch pap?” Glunderend rekent ie met mijn pas een Euro af.

Ik krijg een dikke knuffel en kussen, “voor jou papa, ik heb er ook bloemenvoer bij gekregen.

Rozen uit Afrika
Kleine Prins B koopt foute rozen voor papa.

Links:

Eén gedachte over “Rozen uit Afrika van de Prins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *