Geen trackers, geen cookies – gewoon lekker lezen

Helaas is het internet ten prooi gevallen aan de economie, het kon ook niet uitblijven. We worden gevolgd en ‘getarget’. Ik hoor de lezer denken: “Ja, dus?”

Stel je voor, je gaat winkelen in een outlet, centrum of waar dan ook. Continu lopen er een stuk of 50 mannen (zeker, het zijn mannen) met je mee en noteren alles. Waar je naar binnen loopt, naar welke artikelen je kijkt, hoe lang, ALLES focking ALLES.

Dat gebeurt als je surft, oud woord, I know. De Correspondent zocht uit wie ons volgen. Lees het hier, krijg je van mij.

Kan je het voorkomen? Nah deels. Nog een bonus artikel van mij op de Correspondent (Wordt Lid!) over hoe je de boel kan blocken. Maar dan nog, sommige sites blocken dan ook hun content, heb je weer nix.

Maar dan van mijn kant, ik wil die shit niet op Le Journal, maar ik ontkom er niet aan. Althans, niet zonder in te leveren, ik ben er niet uit of ik dat wil.

Zodra ik een youtube invoeg, of een spotify dan krijgt de lezer gelijk stuk of zes trackers om de oren. Ik wil dat niet, ik heb zelf 0 trackers of überhaupt statistiek cookies ingebouwd. Lief hé 😉

Ok, als je dus trackers ziet, bijvoorbeeld met behulp van Privacy Badger of uBlock, dan is de enige van mij die van google fonts (die volgt nix). De rest is troep van youtube etc. Ik ben nog aan het bedenken of ik de youtubes voortaan zal weren, bijvoorbeeld zo:

Wooowwwwwww…… Ik ben fan van de Tour, maar nu nog meer. Bas Tietema is helemaal super dope (Tour-woord +). Hij volgt de Tour en vlogt daar echt heel vet over samen met Josse (BAAS!) en Devin. Volg ze hier:

https://www.youtube.com/channel/UC2Eoq7vf4LmK7_wFs6TiMXw

Jaaaaa: Slechts één tracker (die van de fonts)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *